Milki´s!

Pre nyår.

Publicerad 2011-12-31 13:49:13 i Allmänt,

Mina kära friends..
Städningen och förberedandet är nada jämfört med maten som mina svägerskor och svärmor ska fixa. Herrejesus, vilket arbete de lägger ner. Har fortfarande inte lagt upp bilder på Julmaten som Antoinette fixade.

Men bilder från jul(arna) och nyår får komma nästa år.

När jag tänker tillbaka på detta år så bränner det i ögonen..detta år har verkligen kantats av lycka och sorg. Vid 12 slaget så kramar vi om varandra och tackar för året som varit och för året som vi firar in tillsammans.. varje gång jag kramar om mina föräldrar och min bror så gråter jag, eller jaa vi grinar allihopa..
Jag blir så känslomässig när jag tänker för mycket. Även nusitter jag med gråten i halsen. Nyår betyder så mycket för mig!
Jag önskar er alla ett underbart nytt år.


<3




Packade. ;-)

Publicerad 2011-12-31 02:37:54 i Allmänt,

Barnen är i Järna. Vad gör vi? Jimmy sover (som ett mongo vg se bakom mig på bilden),jag försöker rensa och fixa i min vidriga lilla garderob. Längtar så mycket till vi börjar fixa the big closet på övervåningen. Men jag har iaf passat på att packa min Chileväska!Så nu är det gjort! Det tog sin lilla tid... hade tydligen skit många shorts.. hallå! Varför har ingen talat om det för mig tidigare? Skor också.. vill ju ha med mig typ alla, men jag har tagit många mogna beslut idag som att till exempel rensa ut hälften av shortsen som jag hade packat ned och så bestämde jag mig också för vilka 5 par skor som skulle få komma med på denna resa... ja alltså jag reser i mina vita converse de har jag redan bestämt, så ja 6 par skor blev de men inga fler då. Såklart så ligger det en liten liten baktanke i allt, typ att jag kommer köpa fler i CHILE! But donttell anyone.

Nu ska jag rensa upp det sista av mina gamla trasor och sedan ska jag hoppas på många oavbrutna timmar av sömn, måste ha energi för att orka städa upp i huset imorgon då hela tjocka Milki- Alamos släkten ska fira nyår här! Pressen är hög vad gäller städning ska ni veta då Milkisarna är ena pedanter hela bunten  ;-) .


Nä men det ska faktiskt bli härligt att återigen fira in det nya året tillsammans! 





God natt!



Hurra!

Publicerad 2011-12-30 18:13:05 i Allmänt,

Världens absolut bästa pappa och morfar fyller år idag! Älskar dig alltid och för alltid.

Bio.

Publicerad 2011-12-27 19:43:46 i Allmänt,

Blev inge bio igår HELLER  utan blev ICA maxi ist *superkul*. Vi skulle ju ha gått på bio för två lördagar sen också men även det sket sig . Men Imorgon så MÅSTE det bli av liksom.
Sandra vår allas underbaring (smör) ställer upp imorgon. Tack fining!
Förmodligen så kommer de bli en dålig jäkla action rulle. Men jag får stå ut.. jag står inte ut för Jimmys skull utan jag kommer göra det för baconchipsen skull.. jag e så grymt sugen!




(bild lånad fr google någonstans)

Vilken film såg ni på bio senast? Förslag på film.. någon?

Dagens.

Publicerad 2011-12-27 14:44:44 i Allmänt,



Alina fick välja lunch idag...Kanske lite mindre vitaminrik kost, dock så finner ni grönsakerna i form av ketchup..
eller nej juste f*n tomater klassas som frukt...äsch da, så länge magen e mätt så är alle glad, tur att hon inte får välja varje dag.



"- Men ALINA varför har du ritat dig själv i ansiktet??!

-För jag hade inge PAPPER mamma!!"

en annandag...

Publicerad 2011-12-26 20:05:45 i Allmänt,

Lyckades lura med mig Jimmy på en promenad. Ni vet han är en sån som börjar gnälla som ett barn efter en kvart ca, så jag brukar få promenera själv. men idag ville han med! Härligt! Promenad med lilla familjen och svägerskan, hur mysigt som helst! Vi pratade, såg på de nedfallna träd och grenar som den ilskna stormen lyckades åstadkomma och så kikade vi på alla de fina villorna runtomkring. Nu ska jag lägga barnen sen kommer Sandra och tar över så vi får avsluta jimmys "treledighet" med bio. Bilder från julen kommer sen. XOXO

Dan före dopparedan.

Publicerad 2011-12-23 22:00:34 i Allmänt,

Denna härliga fredag startade så  bra! 11.20 var klockan när jag steg upp! Å du härliga dan före dopparedan!
Vi har stått hela tokiga chilenarfamiljen och dansat till merengue låtar i köket och så har vi lyssnat sönder sean banans -gott nytt jul som är Alinas nya favvolåt. Dagens barn alltså!!

Mamma  står i köket och tillagar morgondagens mat, Pappa och Alle ser på karlsson, lillskiten sitter i gåstolen och terroriserar julgranen, Jimmy tar en tupplur efter en tuff arbetsdag och Ricco äter Krabba som om han aldrig tidigare gjort annat i sitt liv.

Å jag sitter och njuter, jag njuter av allt det här! Julen, stämningen men framförallt så njuter jag av att familjen är samlad!

Min julkänsla ligger iaf inte i om det ligger ett täcke med snö utanför fönstret eller inte.
Utan min julkänsla ligger i detta!







xoxo

Inte illa.

Publicerad 2011-12-23 19:34:44 i Allmänt,

Hoppas de smakar bra också. Degen var god så jag hoppas på ett bra slutresultat också! :D

"Cupcakes" & myspys (asnördigt jag vet).

Publicerad 2011-12-23 00:12:50 i Allmänt,

Hej min vännor! Imorse kunde ni läsa att jag planerade att baka Sossebullar *höhö*, men planerna som ni vet gick ju åt PIPsvängen då jag märkte att jag hade exakt 4 dl vetemjöl kvar men typ 17 kilo rågmjöl.. Tänkte först experimentera ihop en deg, men jag lyckades hålla mina tankar till enbart tankar, tack och lov!

Men ni vet när man ställt in sig på att man SKA baka så vill man få det gjort också! Så jag började googla på rågmjöl recept och fattade ganska fort att man inte kan baka något sött med rågmjöl. Eftersom att jag är bekväm (vill helst inte kalla mig för lat) så åkte jag inte iväg och handlade vetemjöl utan jag valde istället att googla -  4 dl vetemjöl. TJOFF sa det och jag fick upp massa recept på cupcakes/muffins.

Det fick bli Leilas Muffins med lite citronskal i. Frostingen fick bli av den enklaste varianten (SÅKLART) - maräng frosting.

Alltså ok.. de blev inte världs snygga men dem blev fan inte fula heller! Marängen vispade jag dock lite för kort tid, men det har jag lärt mig nu och  nästa gång kommer det bli grejt!

Anyhow, jag blev iaf nöjd med min FÖRSTA GÅNG!


Här får ni se bevis på att JAG Morran Alamos lyckats med "cupisarna" ;-).


Det är meningen att de ska se lite slarvigt gjorda ut.
Nästa gång kommer jag dock göra de lite mer avancerade. :-D wiee längtar redan. Kanske börjar jag få feber? inte likt mig att längta till bakning.

Här får ni se en bild på en mycket lycklig förstagångs skorpätare...
och på Järna centrums egna vackra Julegran.



Åh så blev de nattdags. AAh!

God natt people!

Sista dagisdagen.

Publicerad 2011-12-22 10:51:16 i Allmänt,

Sista dagen på dagis idag innan julledighet, då passar Alle på att "jula" till det med tomteluva och flätor.
Eller ja.. Alle och alle.. såklart så var det jag som "tvingade" på henne luvan! ;-) men ja! hon gillar att ha tomteluva, tvinga var lite fel ordval.
 
Nu skajag försöka vagga den lille till sömns så jag kan fixa lite "sossekatter". Önska mig lycka till,  min första gång nämligen.. är inget fan av bakning. Har liksom inge tålamod för det, oftast brukar jag hunnit käka upp halva degen innan ugnen blivit varm. Men idag ska jag hålla mig.:-)


Sossekatter. HA HA get it?? Sosse..


Äh skit skitsamma.

Hej hej.



NU sängen.

Publicerad 2011-12-21 22:35:19 i Allmänt,

Haft en skön dag med en skön tjejssällskap. Har precis städat och plockat i huset, barnen somnade nöjda vid klockan åtta och nu är det alltså min tur att besökadrömmarnasvärld. Imorgon blir de lussebak och Järnamys. Jimmy får alltså en "Day & night off" ;). Hörde jag någon säga världens bästa fru? ahaha. God natt!

Störning..

Publicerad 2011-12-21 11:04:27 i Allmänt,

Men vad för slags störning lider just jag av? Huh? Packade ner vagnen och Lionel i bilen. Körde till Tumba, parkerade, packade upp Lionel och vagnen. Tänker hmm vårt e min plånbok. Jo juste där jag la den sist... På bänken hemma!!! Bara att packa in Lionel och vagnen igen sen köra hem. Hämta plånboken och sedan tillbaka.. Blir så jäkla trött på mig sj ibland. Men nu ska vi ju vara positiva.. tur va det att jag inte hann åka längre bort och tur att jag inte glömde plånboken igen.. hmmm.. men undra om jag låste dörren??.....

God förmiddag!

Publicerad 2011-12-20 11:23:08 i Allmänt,

Idag ska jag njuta av mitt liv! Man gör det alldeles för sällan, sluta se alla hinder och sluta leta efter det negativa Jag börjar med det idag och hoppas på att det håller för alltid. Fast alltså jag vet ju att man inte kan vara världens lyckligaste varenda dag fattar ju jag med. Men man kan faktiskt sålla bort mycket negativitet som vi oftast faktiskt skapar själva.. Think about it! Puss o kärlek

Nya tänder.

Publicerad 2011-12-18 13:43:30 i Allmänt,

2 små urgullig tänder i underkäken har nu tittat fram, så nu är det jobbigt och såklart så måste Lillen även få 39 graders feber på det... Stackars Lajon. Men men två avklarade nu är de bara resten kvar... ;)

Slut.

Publicerad 2011-12-17 18:29:20 i Allmänt,

Blev sushi till middag, vi hoppade bion och körde Toys r Us och en hasselnöts latte ist! Jag e supernöjd. Nu ska vi hämta barnen från Södertälje kussarna sen bli de hem o mysa.

uuuuf!

Publicerad 2011-12-17 16:59:07 i Allmänt,

Sjuukt mkt folk! Julklapparna är nästan nästan nästan färdigshoppade, bara några kvar. Sickla - check! Heron here we come. Lite mat o biopaus, alltså.

Kakfat.

Publicerad 2011-12-16 20:50:06 i Allmänt,

Har länge varit ute efter att skaffa ett fint kakfat, har dock aldrig funnit ett som jag fastnat för.
Men nu kära ni så fick jag ett kakfat av min fina svärmor! Den är inte ens fin, utan den är istället skitsnygg och dessutom också stabil

أشكركم الأم في القانون






MERCI! <3

Fredag.

Publicerad 2011-12-16 12:27:01 i Allmänt,

  
Vi startade Fredagen med att åka till BVC för 6 månaders kontroll och bcg vaccin. Gick toppen!
Eftersom vi klev upp så "sent" dvs klockan halv åtta, så fick Alina själv välja frukost i Tullinge C, hon valde sig en havredryck och korv med bröd. Bra val! ;) Jag valde mig en mycket god latte och en mindre god ost/skinka fralla med en äcklig "mjölig" tomatskiva på som förstörde hela mackan. Vidrigt!


Innan jag fortsätter med min UNdEeERRBARA fredag så vill jag bara rekommendera er med såriga/torra läppar att använda Stjärtsalvan Inotyol på de, hjälper mycket bra och så får man återigen känna sig som en fjortis för en stund. :)



Daniar & Ala.

Publicerad 2011-12-15 16:55:41 i Allmänt,

Var hemma hos Ala och Daniar en sväng och fika. Så Mysigt! Det är ganska bra att ha små fötter ibland, fick de här ursnygga skorna av Ala, tack vännen. De kommer vara så fina på mig i Chile. <3

Julkänsla.

Publicerad 2011-12-14 23:04:09 i Allmänt,

Nu har vi äntligen fått till lite julmys i vardagsrummet. Såklart så är det fortf några saker som saknas, men jag kan ju inte trolla...tyvärr. Idag har vi haft en urskön dag med lite luciafirande, glöggning och mammamys. Årets två första julklappar har också inhandlats, så nu är det bara resten kvar då. :-) Nu ska jag lägga ner denna dag och om vi hjälps åt att hålla tummarna riktigt hårt så kanske kanske.. vi får sova okej denna natt. Natti natti.

Järna.

Publicerad 2011-12-14 11:27:36 i Allmänt,

En mindre skön natt. Alina vaknade och trotsade x 5 medan den lille vaknade x 3 och käkade. Nu tar jag mig en liten siesta i Järna medan den minste blir bortskämd och den stora övar på Luciasånger på dagis. Klockan tre är det alltså dags för luciatåg på dagis. Hur arg jag än är på lillstumpan så kommer jag gråta som ett barn när jag ser min vackra lilla Lucia. Jag bara vet det. Siesta nu då.

Bilder från helgen.

Publicerad 2011-12-13 22:46:13 i Allmänt,

Har verkligen blivit ordentligt uppvaktad denna helg!

Från Lördag-Söndag sov jag från klockan 23.00 till 09:15. NON STOP!
Behövdes lite nyenergi det var så skönt!  
Konstigt nog så kändes det ändå som att kroppen tog stryk av det, vaknade nämligen med en extrem huvudvärk som jag iof botade lite hastigt med alvedon och några timmars shopping i stan!

Hitta en fin jacka, mascara en väska och parmesanost med födelsedagspengarna som jag fick av familjen, har fort lite cash kvar att spendera på mig själv så vi får se om det får bli ett par nya stövlar eller något annat...










Mamma och Pappa ger alltid så otroligt bra och välbehövda presenter!
Till att brja med så fick jag ett par underbara skinnhanskarfrån Björn Borg, verkligen i min smak! Minns ni också att jag snackat strunt om våra kuddar? Vad fick jag? Jo Två helt underbara kuddar som ärhur sköna som helst för min knepiga lilla nacke, och sist men inte minst så fick jag ettpresentkort på MASSAGE!!! Jag hoppas kunna få en tid snart. <3

TACK allihopa för alla fina presenter som jag fått men framföralltså vill jag tacka för att just ni finns i mitt liv!



God natt och återigen oändligt mycket tack!



Ps.Detta inlägget blev väldigt materiellt, men jag är bara väldigt tacksam och stolt över alla de fina sakerna som jag fått.

Merci for being you!

Publicerad 2011-12-12 14:04:05 i Allmänt,

Segat exakt hela dagen.

Villbara slänga in ett stort tack till alla mina nära och kära för att de är så jäkla underbara! Är så tacksam för allt som ni gjort och som ni gör för mig/oss!

Lägger upp några bilder från helgen senare..

Men för tillfället får ni nöja er med en bild på dessa två skönheter.



Au revoir!




Min alldeles egna dag..

Publicerad 2011-12-10 10:28:50 i Allmänt,

Gå nu inte runt och tro att det är Jimmy som fixat frulle till mig utan det är mitt verk. ;) Alle donerade mig sitt överblivna ljus från hennes födelsedag. Så fint! De sjöng iaf för mig (efter att jag tvingat de).. Alina vill bjuda hem Sina små dagisvänner hit för att fira min födelsedag.. men jag känner typ.. näh. En annan dag kanske... ;P Nu ska vi se vad denna dag har att bjuda på. Jag gissar på naglar, middag och en barnfri natt, ni vet ju vad det innebär! SÖMN! :-) Glad födelsedag till mig. Hej.

oh holy day!

Publicerad 2011-12-09 23:55:36 i Allmänt,

Vi började dagen på Akuten.. med lille L som ramlade rakt på Alinas galonis spänne som låg rakt upp... spännet hamnade precis under höger öga...jag hör ett paniktjut och  ni vet ju hur jag är, jag får för mig det värsta då jag ser Lionels lilla öga som såg rodnat och svullet ut, min första hemska tanke är shit shit nu e han blind.. pepper peppar.. tar Alina, Lionel och skötväskan under armen och slänger oss in i bilen och tackar gud för att jag har körkort. Hämtar med mig Sandra från Tullinge station och tar oss in till akuten. Under den tiden har jag bara hunnit gråta lite grann liksom..
Anyways när vi kommer fram till akuten så får jag ett lugnande besked av sjuksköterskan i receptionen och börjar då SÅKLART störtböla! Släppte ut resterande undanhållna känslorna, och det var jaa väldigt många tårar kan man säga... Läkarn konstaterade att allt såg ok ut iaf.

Min lille gosikorv. Finns inget värre än när mina barn gör sig illa. HEMSKT!
Trots allt så ser ögat redan mycket mycket bättre ut!!


Vi firade  Vi mår alla bra lyckan med en massa lösviktsgodis, lax & potatis till lunch, vattenmelon till efterrätt och ryssröra till middag. Fantastiskt gott.


Tack finaste Sandra för att du kom som en hjälpande ängel!


Min lilla tjej vaknade precis och storgrät med värk i fötterna.. hmm kan det vara växtvärk? eller?
Fattar inte annars vad det kan vara? Jag pussade på dem vickade på dem och klappade på de, och så frågade jag lillsnorpan vad hon själv trodde att värken berodde på.. svaret blev. - Jag tror att jag går för mycket!
Hahahaha underbart! De säger så många härliga grejer.
När vi skulle sätta oss för att äta lax såsäger Alina,, - Men MAMMA ja kan inte äta lax för den e LAKFRI (hon menar att den INTE är laktosfri).. HAHAHA Jaaa lax och laktos.. kanske är lite likt?? ;-)

Nää nu ska jag vila mig en stund.. för om NÄSTAN exakt 5 minuter så blir jag gammal. Vill inte vara vaken när det händer! ;-)

God natt!

Lunch med Besse idag.

Publicerad 2011-12-07 22:47:27 i Allmänt,

Var "bara" 1.5 år sedan sist vi träffades, det är liksom lite av våran grej att träffas så sällan. Man skulle kunna tro att det är ett helt hav som skiljer oss åt, men riktiga sanningen är att det faktiskt bara är en station emellan oss... Eller 5 minuters bilfärd. Men så är det, måste bli skärpning med det helt enkelt. :-) Nu ska jag lägga mig i säng och läsa en bok (MAMMA) och låta mitt alldeles för stora och överbelastade huvud få vila från alla onödiga tankar! God natt. Ps. Mamma e bäst!.......och pappa!

3 in 1??

Publicerad 2011-12-07 00:03:41 i Allmänt,

Bläh. Nä nu måste jag lägga ner, har en halvåring som kommer börja med sin freakshow vilken sekund som helst, därefter eller också gärna under tiden så börjar freakshow nr 2, fast då alltså från 3 åringen. För jag inte slut på showerna så börjar även jag att freaka och freakar jag så freakar Jimmy till slut också, typ the osbournes.........TYP! Nä Hörrni sov gott nu då!

Oh happy day!

Publicerad 2011-12-06 17:29:45 i Allmänt,

Idag känner jag mig som en merry christmas i en julig röd tröja, härligt! ;) Haft en mysig em hos Jessica, och nu ska jag ställa mig och laga min favoriträtt. Italienskt ska det va! Spagetti & köttfärssås.. finare än så blir de inte! ;) God. Kväll.

10 minuter.

Publicerad 2011-12-05 21:44:35 i Allmänt,

Ricardo är här.
Barnen sover.
Jimmy och jag passar på.
Vi gör det vilket annat par som helst skulle göra om de fick egen tid!
10 minuter tog det, sen var vi nykära igen!

Vi gick och slängde glasburkar i återvinningen, höll i hand hela vägen dit och sedan tillbaka.

God natt.

Denna vecka.

Publicerad 2011-12-02 14:07:48 i Allmänt,

Har jag träffat Jessica, magen och Bobby hela 2 ggr! 
Jessies mage är så fin, Bobby liksaså- man blir ju galet sugen på att skaffa sig en liten valp till familjen - men NEJ vi har redan tillräckligt att göra!

Fräsch bild på Alle! ;-)


Analysera hunden tack not me!

Hej.

Svår att motstå...

Publicerad 2011-12-01 10:59:29 i Allmänt,

Borde egentligen fixa med annat. Men detta händer inte ofta, och så är det ju Malou på tv. Jo man kan väl säga att jag e kärring.

Om

Min profilbild

Miss Milki

Jag är FRU, MAMMA, tjurig, glad,trött,ARGH,Förbannad, Trevlig, SNYGG, Het, Ful, Fet men framförallt jävligt GRYM! Jag skriver om det förflutna, om det goda, om det onda, om glädje och om sorg,,,allt..förskönar ingenting och jag e oftast bara ärlig i mina inlägg;). I vilket fall som helst så är vi familjen du vill veta allt om, och det får du (nästan)...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela